Richtlijnen voor het bijdragen

Er zal altijd vraag zijn naar ontwikkelaars om ons te helpen met het verbeteren van SpongeAPI. Er is niet zoiets als een perfect project en er kan altijd wel wat verbeterd worden. Als je een geïnteresseerde ontwikkelaar bent, twijfel dan geen moment en help ons. Zorg er wel voor dat je onze richtlijnen volgt.

Notitie

Ontwikkelaars die vastberadenheid en consistentie in hun bijdrages aan het project tonen kunnen door de team leiders uitgenodigd worden om toe te treden tot het Sponge team. Er is geen formele aanvraagprocedure. Wij vragen u en niet andersom.

Algemene stappen

  1. Maak je werkomgeving klaar zoals beschreven in Voorbereiden voor het ontwikkelen van plugins.
  2. Zorg ervoor dat u bekend bent met Git en GitHub. Mocht u uw kennis willen opfrissen dan kan dat hier: Hoe u Git(Hub) moet gebruiken
  3. Kijk voor bestaande problemen in de SpongeAPI, SpongeCommon, SpongeForge, SpongeVanilla, en SpongeDocs opslagplaatsen. Het kan namelijk zijn dat iemand anders al met hetzelfde bezig is. U kunt ook problemen gemarkeerd met “help wanted” bekijken voor problemen waarbij wij uw hulp nodig hebben.

Notitie

Please don’t submit pull requests for small, non-functional changes such as fixing typos or renaming variable names. Instead, you can:

  1. If the issue requires a bigger change you may want to submit the issues without the necessary changes first, so we can confirm the issue and know that you’re working on fixing it. You should also create a draft pull request or comment with ~wip so we can already start reviewing them.
  2. ‘Fork’ het project, kopieer het en maak je veranderingen in een extra branch/zijtak.
  3. Test jouw aanpassingen (let er op dat het correct compileert) en verstuur de wijzigingen naar jouw fork.
  4. Bevestig de pull request met een klein beschrijving met daarin wat je veranderd hebt, en waarom het op die manier zou moeten worden veranderd
  5. Als je extra veranderingen maakt, push de nieuwe commits dan naar jou branch. squash je verandering niet!, dat maakt het heel erg moeilijk voor ons om te zien wat je hebt veranderd in vergelijking met een eerdere versie van je pull request.
  6. Zorg ervoor dat uw PR gerebased is aan de laatste veranderingen van de branch waar u van plan bent mee te mergen. Als u hulp nodig heeft met het rebasen, vraag het ons!

Tip

Als u twijfelt op welke branch u uw werk moet baseren, lees onze Repository Branch Layout alvorens uw PR in te dienen.