Hurtigstartsguide

Dette er en steg-for-steg-veiledning til å sette opp en Minecraftserver med Sponge.

Obs

Migrerer du fra en Bukkit- eller Canarybasert server? Les gjerne Migrere til Sponge, da den forklarer forskjellene mellom disse plattformene og Sponge, samt hvordan man kan migrere.

Advarsel

Hvis serveren din kjører bak en proxy som BungeeCord, Waterfall eller Velocity, må du ta noen ekstra steg etter at du har installert Sponge. Disse er dokumentert i Using Sponge with Server Proxies.

Systemkrav

Sponge krever Java 8 oppdatering 20 eller høyere for å kjøre. Sponge fungerer ikke med Java 9 eller høyere. Vi anbefaler også en prosessor med høy klokkehastighet, og minst 2GB med RAM (mer om du planlegger å ha mods). Vi anbefaler sterkt å bruke 64bit-versjonen av Java.

Se Installere Java for hjelp til å installere Java 8.

SpongeForge eller SpongeVanilla?

Det finnes to offisielle implementasjoner av Sponge som integreres direkte med den offisielle Minecraftserverfilen:

  • SpongeForge - en mod til Forge som lar deg bruke Spongeplugins sammen med Forgemods;

  • SpongeVanilla - en serverfil som legger til støtte for Sponge direkte i Minecraft.

Når du skal velge mellom disse, bør du tenke over et par ting:

  • Hvis du vil kjøre Forgemods sammen med Sponge, så du bruke SpongeForge.

  • Hvis du vil kjøre Sponge i énspillermodus du bruke SpongeForge.

  • Hvis du vil kjøre en vanlig Minecraftserver med støtte for Sponge, så kan du bruke enten SpongeForge eller SpongeVanilla.

Selv om det kanskje kan virke som du bør bruke SpongeForge i alle tilfelle, så kan det faktisk være enklere å oppdatere og installere SpongeVanilla enn Minecraft Forge og SpongeForge.

Obs

Det finnes andre implementasjoner av SpongeApi, slik som Lantern, som ikke bruker Mojang sin Minecraftkode. Denne veiledningen vil kun fokusere på implementasjonene som Sponge-prosjektet tilbyr.

SpongeForge

SpongeForge er en mod til Minecraft Forge, og krever derfor en Minecraft Forge-server. Sett opp din Minecraft Forge-server først. Når du har satt den opp kan du laste ned SpongeForge fra vår nedlastingsside og plassere den i «mods»-mappen sammen med andre mods som du måtte ønske å installere. Du kan så starte din Forge-server, og Sponge bør være lastet inn.

Merk at SpongeForge krever en kompatibel versjon av Minecraft Forge for at du skal kunne installere den på din server. Versjonen vi bygger mot indikeres på nedlastingssiden, samt i filnavnet. Dersom du oppdaterer SpongeForge kan det også hende du må oppdatere Minecraft Forge.

Advarsel

Some mods may clash with SpongeForge’s changes causing errors to appear on the console. Before reporting this to Sponge, please refer to Når ting går galt, particularly Mod Compatibility. You can also ask us for help on our support channels.

For mer informasjon om å sette opp en Minecraft Forge-server og installere SpongeForge, ta en titt på Installere SpongeForge.

SpongeVanilla

SpongeVanilla er en innpakning for vanlig Minecraft som legger til Sponge-koden når man kjører serveren. I motsetning til SpongeForge, så trenger du ikke å ha satt opp en Minecraftserver fra før når du skal starte SpongeVanilla. Det er derfor lettere å sette opp og oppdatere, hvilket gjør det til et godt alternativ for de som vil ha opplevelsen av vanlig Minecraft.

Du kan få tak i SpongeVanilla fra vår nedlastingsside. Når du har lastet den ned, pass på at du kjører SpongeVanilla fra kommandolinjen, side Sponge skrur av det grafiske grensesnittet til serveren for å øke ytelsen. SpongeVanilla vil laste ned en passende versjon av Minecraft og sette opp serverstrukturen for deg automatisk.

For mer informasjon om å sette opp en SpongeVanilla-server, se Installere SpongeVanilla.

Konfigurere Sponge

Sponge er et svært konfigurerbart produkt. Selv om kjernen av produktet er å tilby SpongeAPI til servere, så legger Sponge også til valgfrie ytelsesforbedringer og exploit-fiksing til spillet, samt finjustering av noen av Sponge sine avanserte systemer. Konfigurasjonsfilen kan du finne i config/sponge-mappen.

For mer informasjon om hvordan du kan konfigurere Sponge, se Konfigurere Sponge.

Installere plugins

I utgangspunktet installeres plugins til Sponge i mods-mappen, altså samme mappe som Forge-mods. Alt du trenger å gjøre er å legge plugins i denne mappen og starte (eller restarte) serveren din. Dine plugins burde da være tilgjengelige, og du kan verifisere dette ved å kjøre kommandoen /sponge plugins.

Obs

Det finnes ingen ekvivalent til Bukkit sin /reload-kommando i Sponge, så det går ikke an å laste ut og inn plugins mens serveren kjører. For å bytte ut plugins må du restarte serveren.

Så fort en plugin er installert, kan den generere konfigurasjonsfiler. Konvensjon i Sponge er at disse filene skal plasseres i config-mappen, men dette kan variere. Les dokumentasjonen til din plugin for spesifikk veiledning.

For mer informasjon om plugins, se vår side om installasjon av plugins.

Obs

Du kan finne Sponge-plugins laget av andre Sponge-brukere på vårt system for opplasting av plugins, Ore.

Videre steg

Nå som du har laget din server, anbefaler vi at du blir kjent med de følgende konseptene, slik at du kan administrere din server på en effektiv måte:

Når ting går galt

Fra tid til annen kan det hende at inkompatible mods eller annen rar oppførsel kan skape problemer på serveren din. Før du spør om hjelp, kan det hende at du selv får fikset problemene kjapt dersom du følger rådene på disse sidene: