Een tekstverwerker installeren

Articles on SpongeDocs are saved as text files in the reStructuredText markup language. Although your operating system’s default text editor is likely sufficient for editing these files, installing a different text editor may prove to be useful.

Downloads

Visual Studio Code

VS Code is een multiplatform, open source, code- en teksteditor van Microsoft gelicentieerd onder de MIT-licentie. Het is een populaire keuze die door veel ontwikkelaars van Sponge wordt gebruikt, niet alleen voor het schrijven van documentatie, maar ook voor het ontwikkelen van plugins. In tegenstelling tot een gewone teksteditor is er ondersteuning voor foutopsporing, syntaxiskleuring, intelligente code-aanvulling, refactoren en meer. Er is ook`Git-ondersteuning <https://code.visualstudio.com/docs/editor/versioncontrol>`_, een goede plugin voor reST en zelfs een plugin voor HOCON.

VS Code kan gratis via https://code.visualstudio.com/ worden gedownload.

Atom

Atom is een open-source teksteditor uitgebracht onder de MIT-licentie. Atom heeft ingebouwde ondersteuning voor projecten die zijn opgeslagen in een Git repository, zoals de SpongeDocs. Dit artikel gaat meer in op de mogelijkheden van Atom’s Git integratie. Als u geïnteresseerd bent in het toevoegen van reST ondersteuning aan Atom, bekijk dit pakket.

Atom kan gratis gedownload worden van https://atom.io/.

Notepad++

Notepad++ is, misschien wel, een van de meest populaire tekstverwerkers.

Notepad++ kan gratis gedownload worden van https://notepad-plus-plus.org/.

Sublime Text

Sublime Text is een multi-platform tekstbewerkingsprogramma, met een flink aantal handige functies. Het biedt de mogelijkheid om, het uiterlijk van de editor aan te passen, en het bevat zelfs een plugin API om het bewerken nog makkelijker te maken. Sublime Text bied een gratis en een betaalde licentie aan.

Sublime Text kan gratis worden gedownload van https://www.sublimetext.com/