De geschiedenis van Sponge

Deze pagina is opgedeeld in 2 hoofdstukken:
  • de geschiedenis van het project zelf
  • de geschiedenis van onze geliefde mascotte Spongie

De geschiedenis van het Project

Sponge werd opgericht als een beter alternatief voor de API’s die beschikbaar waren sinds September 2014. De Sponge Personeel bestaat uit veel mensen van verschillende gemeenschappen, bijv. Spout/Spoutcraft, Forge, Cauldron en een paar anderen.

Wanneer de ontwikkeling van Bukkit en Cauldron abrupt aan een einde kwam, was de Minecraft gemeenschap geschokt. Verschillende ontwikkelaars van de bovengenoemde gemeenschappen verzamelde zich in #nextstap op Esper.NET en discussieerden over de toekomst van Minecraft modding. Er werd besloten dat er een zekere vraag was naar een nieuwe API omdat de repository van CraftBukkit (ook die van Cauldron) was neergehaald.

Verschillende doelstellingen die met de nieuwe API moeten worden bereikt:
  • consistentie
  • stabiliteit tussen verschillende Minecraft updates
  • makkelijk te gebruiken
  • naleving van de Mojang EULA
  • bescherming tegen DMCA takedowns

Terwijl de doelstellingen duidelijk waren, was de genomen route dat niet. De soon-to-be Project was ook nog naamloos. De eerste vermelding van Sponge als de projectnaam was op 6 September door Firehead94. Klaarblijkelijk bleef de naam hangen.

De eerste commit aan SpongeAPI en SpongeForge werd gemaakt op 7 & 8 september 2014 door een van de Sponge Project leiders, Zidane. Dit was het begin van de ontwikkeling van de SpongeAPI en SpongeForge (Sponge op dat moment).

Op 7 september 2014 de eerste commit aan Granite, een API gebaseerd op Vanilla Minecraft werd gemaakt. Granite, oorspronkelijk begonnen als een onafhankelijk project, was van plan om zijn eigen API en de SpongeAPI te implementeren. Granite en SpongeForge coexisted tot 20 april 2015.

De ontwikkeling van SpongeForge en de API kwam in een stroomversnelling wat leidde tot de eerste versie van de API op 1 december 2014. Alleen was deze versie ver van volledig en een API-only release, wat betekende dat er geen officiële implementatie beschikbaar was op dat moment.

Op 26 december 2014 besloot het Granite Team om Granite alleen SpongeAPI te laten gebruiken. Dat maakte Granite de eerste onofficiële Sponge implementatie voor Vanilla Minecraft. 26 maart 2015 besloot het Granite Team om zich toe te voegen het Sponge Team en Granite werd SpongeVanilla, de officiële SpongeAPI implementatie voor Vanilla Minecraft. Ongeveer een maand later begon de unificatie van de Granite en SpongeForge codebase en kreeg de naam SpongeCommon. SpongeCommon is gecreëerd om alle gedeelde code tussen de twee implementaties te behouden terwijl implementatie-specifieke code in SpongeVanilla en SpongeForge blijft.

Op 21 april 2015 werd SpongeAPI 2.0 definitief vrijgegeven. Op 25 april 2015 werden development builds van SpongeForge (#428, Inspired Wallaroo) definitief vrijgegeven. De eerste alpha build van SpongeVanilla (DEV#17) werd vrijgegeven op 13 september 2015.

Op 31 december 2015 werd SpongeAPI 3.0.0, samen met SpongeForge (#1000) en SpongeVanilla (#129) vrijgegeven. Beide nu in hun bèta.

Spongie - onze Mascotte

Spongie is een vriendelijke, behulpzame en enigszins soaky mascotte. Maak haar niet aan het huilen, ze is een erg gevoelig persoon.

De Geschiedenis van Spongie

Spongie verscheen voor het eerst in #Sponge op Esper.NET rond september 2014. Ze was gemaakt en geplaatst door DragonsPainter. Strad, een andere gebruiker, voelde dat Spongie er beter uit zou zien met een moogle-achtige antenne, een Forge furnace inplaats van een Cauldron en verving de Spigot met Spout. Een anonieme gebruiker verwijderde vervolgens alle etiketten en introduceerde haar als logo en achtergrond voor de Sponge reddit sectie.

Deze oudere versie van Spongie is helaas niet beschikbaar als vectorafbeelding. Dus besloot de Sponge personeel om een nieuwe gevectoriseerde versie te maken. Twee nieuwe concepten werden geplaatst op State of Spongie. De momenteel gebruikte middelen zijn hier te vinden.