Inleiding

Waarschuwing

This documentation refers to an outdated SpongeAPI version and is no longer actively maintained. While the code examples still work for that API version, the policies, guidelines, and some links may have changed. Please refer to the latest version of the documentation for those.

Wat is Sponge?

Het doel van het Sponge project is om een plugin ontwikkelingskader voor Minecraft te maken. Sponge wordt gemaakt door een wereldwijde gemeenschap en het open-source karakter betekent dat iedereen er aan kan deelnemen.

Sponge ontstond na het zien van de mislukkingen van andere projecten in de Minecraft plugin ontwikkelingsgemeenschap. We proberen te voorkomen dat we dezelfde fouten als andere projecten maken, dus:

  • Sponge is een super open project.
  • Sponge is gelicentieerd onder de MIT-licentie - een zeer tolerante open-source licentie.
  • Prestaties zijn een hoge prioriteit.

De meeste plugins ontwikkeld met de Sponge API zouden moeten kunnen werken met verschillende versies van Minecraft zonder bijgewerkt te hoeven worden. Dit beteken dat, voor het grootste deel, server eigenaren zich geen zorgen hoeven te maken over plugin incompatibiliteiten.

We hebben nog twee andere projecten naast de Sponge API:

  1. SpongeForge, een coremod voor Minecraft Forge, dat een beroemd Minecraft modding framework is. Forge beschikt echter niet over een cross-version API, dit is waar Sponge inspringt. Sponge laat server eigenaars Sponge plugins met gemak implementeren, wat het server beheer makkelijker maakt.
  2. SpongeVanilla, is een zelfstandige implementatie van de Sponge API, die bovenop de vanilla Minecraft Server werkt. (SpongeVanilla was voorheen bekend als Granite, totdat de ontwikkelteams samengevoegd werden).

Spelers op servers die SpongeForge of SpongeVanilla gebruiken hoeven zelf geen mods te installeren. Ze zijn in staat om met Sponge servers te verbinden met behulp van de vanilla Minecraft client aangeboden door Mojang.

De Sponge API is niet gebonden aan een platform. Dit betekent dat server eigenaars Sponge plugins op elke officiële implementatie van de Sponge API kunnen gebruiken. Sponge plugin zouden exact hetzelfde moeten werken op beide implementaties, dit is te wijten aan de algemene functionaliteit van mixins.

Waar kan ik Sponge downloaden?

Bèta versies van SpongeForge en SpongeVanilla zijn hier beschikbaar: Sponge Downloads

Wie zit er achter Sponge?

De projectleiders zijn blood, gabizou en Zidane. We proberen zo open mogelijk te blijven met het team zodat de projectleiders niet alle touwtjes in de handen hebben. Daarnaast maken deze drie mensen de uiteindelijke beslissingen om een efficiënte werking van het project te garanderen.

Een volledige lijst van medewerkers is gelegen op Personeel.

Onze ontwikkelaars zijn goed vertrouwd met Java, velen van hen hebben jarenlang met Minecraft gewerkt en kennen dus de voor- en nadelen van de mechanica. Er zijn heel veel goede ontwikkelaars die werken aan het Sponge project en het zou bijna onmogelijk zijn om daar een lijst van te maken!