A Sponge története

Ez az oldal osztva, két fő részből áll:
  • maga a projekt története

  • szerelmeseink Spongie mascotájának története

A projekt története

A Sponge-t a 2014 szeptemberéig rendelkezésre álló API-k jobb alternatívájaként alapították. A Sponge: Személyzet sok közösségből áll, pl. Spout/Spoutcraft, Forge, Cauldron és még sokan mások.

Amikor Bukkit és a Cauldron fejlődése hirtelen véget ért, az Minecraft közösség megdöbbent. A fenti közösségek több fejlesztője a #exxtstepen az Esper.NET-en összegyűjtött és megvitatta a Minecraft modding jövőjét. Úgy döntöttek, hogy minden bizonnyal igény volt egy új API-ra, mivel a CraftBukkit adattárat (Cauldron is) levették.

Az új API-val több célt kell elérni:
  • következetesség

  • stabilitás a Minecraft frissítései között

  • egyszerű használat

  • a Mojang EULA-nak való megfelelés

  • elleni védelem DMCA levitel

Míg a célok többnyire egyértelmű az útvonal, hogy venni nem volt. A leendő Projekt még mindig névtelen is. Az első említés Sponge mivel a projektek neve volt a Szeptember 6-ai által Firehead94. Egyértelmű, hogy a név ragadt.

A SpongeAPI és a SpongeForge kezdeti elkötelezettségét szeptember 7-én és 8-án 2014-ben az egyik Sponge projekt vezetője, Zidane készített. Ez volt a kezdete a SpongeAPI és a SpongeForge fejlesztésének (Sponge néven).

Szeptember 7-én, 2014-ben a kezdeti vállalják, hogy a Gránit, egy API alapján Vanília Minecraft készült. Gránit, eredetileg indult, mint egy független projekt a tervek megvalósításához saját API-t, majd a SpongeAPI. Gránit és SpongForge együtt léteznek, amíg április 20., 2015-ig.

A fejlesztés SpongeForge pedig az API lendületet vezető első API kiadás December 1., 2014. Azonban ez a változat volt messze a szolgáltatás teljes API-csak kiadás, ami azt jelenti, hogy nem volt hivatalos végrehajtására rendelkezésre.

December 26-án, 2014-ben a Gránit Csapat úgy döntött, hogy korlátozzák Gránit, hogy a használat SpongeAPI. Hogy készült Gránit az első nem hivatalos Sponge Végrehajtás a Vanília Minecraft. Március 26-án, a Gránit Csapat végül csatlakozott a Sponge Csapat Gránit lett SpongVanilla, a hivatalos SpongeAPI végrehajtási Vanília Minecraft. Körülbelül egy hónappal később, az egyesülés, a Gránit, SpongeForge codebase-ben kezdődött SpongeCommon. SpongeCommon jött létre, hogy tartsa az összes megosztott kód között a két implementáció, míg a végrehajtás-specifikus kódot marad SpongeVanilla és SpongeForge.

On April 21st, 2015 SpongeAPI 2.0 was finally released. On April 25th, 2015 development builds of SpongeForge (#428, Inspired Wallaroo) were finally made available. The first alpha build of SpongeVanilla (DEV#17) was released on September 13th, 2015.

On December 31st, 2015 SpongeAPI 3.0.0 was released, along with SpongeForge (#1000) and SpongeVanilla (#129) entering their beta.

Spongie - a mi Mascotunk

Spongie a barátságos, segítőkész, kissé soaky kabalája. Nem megsiratják, mint ő egy nagyon érzékeny ember.

A Spongie története

Spongie first appeared in #Sponge on Esper.NET around September 2014. She was created and posted by DragonsPainter. Strad, another user, felt that Spongie would look better with a moogle-like antenna, a Forge furnace instead of a Cauldron and replaced the Spigot with Spout. An anonymous user then removed all labels and introduced her as the icon and background logo for the Sponge reddit section.

Ez a régebbi verzió a Spongie szomorúan nem elérhető vektoros grafika. Így a Sponge munkatársai úgy döntöttek, hogy új vektoros verziót készítenek. Két új tervezetet adtak ki a Spongie állam. A jelenleg használt eszközök megtalálhatók here.