Gyakran Ismételt Kérdések

Figyelem

This documentation refers to an outdated SpongeAPI version and is no longer actively maintained. While the code examples still work for that API version, the policies, guidelines, and some links may have changed. Please refer to the latest version of the documentation for those.

Mindenkinek

Mi a Sponge?

Sponge is a new versatile Minecraft API. It was made to enrich your Minecraft experience by allowing plugins to add functionality to Minecraft. Read more about Sponge here: Bevezetés and about the history of Sponge here: A Sponge története

Mi szükséges ahhoz, hogy Szivacs?

A Sponge (és a Minecraft) a Java Futtatókörnyezet megfelelő működéséhez szüksége van. Nyilvánvalóan szüksége lesz egy számítógépre a kiszolgáló futtatásához is, ráadásul semmi sem szükséges. További információ a helyes Java verzió kiválasztásáról itt: Java telepítése

Hol kapom meg a Szivacs?

A SpongeForge és a SpongeVanilla béta fejlesztései már elérhetők: Sponge letöltések

Mi Szivacs megvalósítások állnak rendelkezésre?

A Szivacs Projekt jelenleg alakul ki a két implementáció, amely mindkét használja a SpongeAPI:

  1. SpongeForge, a coremod for Minecraft Forge, which is an existing Minecraft modding framework famous for spurring the Minecraft modding scene. Forge lacks a cross-version API, and this is where Sponge steps in. Sponge allows server owners to deploy Sponge plugins with ease, making server management easier. (SpongeForge was formerly known as Sponge, until it was renamed to avoid confusion).

  2. SpongeVanilla, a Sponge API önálló megvalósítása, amely a vanilla Minecraft szerveren tevékenykedik. (A SpongeVanilla korábban Gránit néven ismert, amíg a fejlesztő csapatok össze nem olvadtak).

Hol kapok Bővítmények Szivacs?

A hivatalos plugin-tárolónkban, amelyet Ore-nek hívnak, a fejlesztés már elindult a GitHub-on. Ideiglenesen a plugineket a SpongeForums.

Mi történt, hogy Bukkit?

A Bukkit projekt leállította a további fejlesztés, hogy az API-s szerver módosítás. Nem sokkal ezután az egyik hozzászóló, hogy Bukkit küldött egy DMCA eltávolítási észre, hogy hagyja abba a további megoszlása CraftBukkit. Volt belül a jogi igaz. Letöltések, valamint a forráskódot, CraftBukkit, illetve származékai (pl. Csap, Üst) már nincs nyilvánosan elérhető. Ha tudni akarod az okokat, miért ez az érintett Szivacs fejlesztési, vessen egy pillantást a történelem, oldal: :doki: a „történet”

Futtatható Bukkit Plugin?

Sajnos nem, nem pedig natívan. A Sponge saját API-t (Sponge API) használ, míg a Bukkit a Bukkit API-t használja. Ugyanakkor fennáll annak a lehetősége, hogy a Szivacsra vonatkozó harmadik fél pluginja a Bukkit API-t alkalmazza a Sponge API felett.

Szerver tulajdonosok számára

Én vagyok a Szerver Tulajdonos! Hogyan Váltás Szivacs Befolyásolja A Szerver?

Meglévő Forge szerver, akkor le kell töltenie a Szivacsot, majd helyezze be a mods mappa. A szerver ezután kezdődött, mint a többi Forge szerver.

Nem Forge szerverek dönthet úgy, hogy használja SpongeVanilla helyett, a megvalósítás, amely nem támaszkodik Forge. Vannak útmutatók áttérés Bukkit és/vagy a Kanári máshol SpongeDocs. Érdemes megjegyezni, hogy sok plugin fejlesztők a Bukkit közösségi volna dobnom a tömeg mögött Szivacs, vagy azt tervezi, hogy a plugin áll rendelkezésre a Szivacs-alapú szerverek.

Világokat képes lesz arra, hogy portolták át. Ez a plugin fejlesztők átalakítási folyamatok, amelyek lehetővé teszik, hogy tartsa plugin adatokat, ha egyáltalán létezik. Néhány plugin fejlesztők nem lehet csinálni.

A kapcsolódó megjegyzés, nem támogatja, hogy a Bukkit dugó a Szivacs. Azonban lehet, hogy lehetséges, hogy egy harmadik fél, hogy hozzon létre egy utat a Bukkit plugin működik a Szivacs.

Hogyan Váltás Szivacs Befolyásolja a Játékosok A Szerveren?

Váltás Szivacs nem érinti a játékosok a szerveren. Ha (mint a szerver tulajdonosa) vándorolnak megfelelően, játékos képes lesz csatlakozni a szerverre, ugyanúgy, mint a tettek előtt vándoroltak Szivacs. Nem kell nekik az, hogy Forge telepített -, kivéve, ha a szerver fut Forge modok, természetesen.

Fejlesztők számára

Mit tehetek a Sponge-val?

A Sponge Plugin API-t biztosít. Ez azt jelenti, hogy útközben új tartalmakat és játék módokat hozhat létre. Nézze meg a plugin oldalainkat, hogy megkapja a gyorsindítást: Plugin készítése

Mit nem tehetek a Sponge? / Sponge korlátozása?

A Sponge nem használható új blokkok, textúrák, szörnyek létrehozására az ügyfelek számára, vagy bármilyen más olyan tartalomra, amelyeknek ügyfelek módosítására van szüksége. A Sponge API nem támogatja a modok vagy bővítmények küldését az ügyfél számára a biztonsági aggályok miatt. Használhatja azonban az ForgeAPI klienseket, és létrehozhatja a Sponge plugineket a szerverhez. Lehetséges, hogy a Sponge-t a kliens oldalon is használhatjuk, de több feladatnál még mindig szükség van a modokra.

Én vagyok a Bukkit Plugin fejlesztő! Miért nem használhatja a Sponge-t a Bukkit API-jával?

Bukkit - API olyan kódot tartalmaz, a GPL licenc alatt. Ez egy nagy oka, hogy Bukkit találkoztam a pusztulását, 2014 szeptemberében; azáltal, hogy előre egy új API licenc alatt az MIT licenc, mi lehet elkerülni a problémákat, amelyek hullott Bukkit. Amíg ezt nem szabad minket a Mojang ellenőrzés, mint a kódot a saját, hanem az a meggyőződés, hogy a Mojang támogatja a modding lesz a jövőben is.

Képes Leszek-Hozzáférés a Szerver Belső az Én Plugin?

Hozzáférés a szerver belső (más néven „NMS” vagy „nettó.minecraft.szerver” CraftBukkit) révén MKP, amely egy nagy nevek száma, de a összezavarva. Azonban vegye figyelembe, hogy hozzáfér a szerver belső emeli a kockázatot, a plugin törés - ez a maga dolga.

Lásd Implementation-dependent Plugins az MCP használatának bevezetéséről a beépülő modulban.