Ofte stilte spørsmål

Advarsel

This documentation refers to an outdated SpongeAPI version and is no longer actively maintained. While the code examples still work for that API version, the policies, guidelines, and some links may have changed. Please refer to the latest version of the documentation for those.

For alle

Hva er Sponge?

Sponge er en ny allsidig Minecraft-API. Den ble laget for å berike din Minecraft-opplevelse ved å la plugins legge til ekstra funksjonalitet til spillet. Les mer om Sponge her: Introduksjon og om Sponge sin historie her: Sponge sin historie

Hva kreves for å kjøre Sponge?

Sponge (og Minecraft) krever Java Runtime Environment for å kjøre ordentlig. Du trenger selvfølgelig en datamaskin å kjøre serveren på også, men bortsett fra det kreves ingen ting. Lær mer om å velge korrekt Java-versjon her: Installere Java

Hvor får jeg tak i Sponge?

Betaversjoner av SpongeForge og SpongeVanilla er allerede tilgjengelige: Sponge-nedlastinger

Hva slags Sponge-implementasjoner finnes?

Sponge-prosjektet driver for øyeblikket med utvikling av to implementasjoner som bruker Sponge-API-et:

  1. SpongeForge, en kjernemodifikasjon for Minecraft Forge, som er et eksisterende Minecraft modifikasjons-rammeverk kjent for å medvirke til kraftig øking av Minecraft modifikasjoner. Forge har ingen universell API, og det er her Sponge kommer inn. Sponge tillater server-eiere å enkelt distribuere Sponge moduler, noe som gjør server-styring lettere. (SpongeForge var tidligere kjent som Sponge, men fikk nytt navn for å forhindre forvirring).

  2. SpongeVanilla, en frittstående implementasjon av Sponge-API-et, som kjører på toppen av en standard Minecraft server. (SpongeVanilla var tidligere kjent som Granite, helt til utviklerne slo seg sammen).

Hvor får jeg tak i plugins til Sponge?

I vårt offisielle repositorium for plugins, som heter Ore. Utvikling har allerede begynt på GitHub. Plugins kan midlertidig lastes opp på Sponge-forumene.

Hva skjedde med Bukkit?

Bukkit-prosjektet sluttet å utvikle sitt API og sin server-modifikasjon. Like etterpå sendte en av bidragsyterne en DMCA takedown-notis for å hindre videre spredning av CraftBukkit. Han hadde lov og rett til dette. Både nedlastninger og kildekode til CraftBukkit og avledede prosjekter (slik som Spigot og Cauldron), er ikke lenger allment tilgjengelig. Hvis du vil vite grunnene til at dette affiserte utviklingen av Sponge, kan du se på vår historie-side: Sponge sin historie

Kan jeg kjøre Bukkit-plugins med Sponge?

Dessverre ikke med Sponge i seg selv. Sponge bruker sitt eget API (Sponge-API-et), og Bukkit bruker Bukkit-API-et. Det er imidlertid mulig at en tredjeparts plugin til Sponge implementerer Bukkit-API-et oppå Sponge-API-et, slik at man kan kjøre Bukkit-plugins.

For server-eiere

Jeg eier en server! Hva skjer med min server om jeg bytter til Sponge?

For en eksisterende Forge-server, må du laste ned Sponge og plassere den i mods-mappen. Serveren kan deretter startes som en hvilken som helst annen Forge-server.

Servere uten Forge kan velge å bruke SpongeVanilla i stedet, en implementasjon som ikke bruker Forge. Det finnes guider for å bytte fra Bukkit og/eller Canary andre steder på SpongeDocs. Det er verdt å merke seg at mange plugin-utviklere fra Bukkit har stilt seg støttende til Sponge, og planlegger å gjøre sine plugins tilgjengelige for Sponge-servere.

Det vil være mulig å overføre verdener. Det er opp til plugin-utviklerne å lage konverteringsprosesser som vil la deg beholde plugin-data, dersom det eksisterer. Noen plugin-utviklere vil kanskje ikke gjøre dette.

Det er verdt å merke seg at vi ikke vil ha støtte for Bukkit-plugins på Sponge. Det kan imidlertid være mulig for en tredjepart å lage en måte for Bukkit-plugins å fungere på Sponge.

Hvordan vil byttet til Sponge påvirke spillerne på min server?

Å bytte til Sponge bør ikke påvirke spillerne på din server. Dersom du (som eier av en server) flytter over på riktig måte, vil spillere kunne koble til din server på samme måte som før du flyttet over til Sponge. De vil ikke trenge å ha Forge installert - med mindre tjeneren din kjører Forge-modifikasjoner, selvfølgelig.

For utviklere

Hva kan jeg bruke Sponge til?

Sponge tilbyr et plugin-API. Dette betyr at du kan lage nytt innhold og spillmoduser på farten. Ta en titt på plugin-sidene våre for å få en quickstart: Creating a Plugin

Hva kan jeg ikke gjøre med Sponge? / Sponge sine begrensninger?

Sponge kan ikke brukes til å lage nye blokker, teksturer eller vesener på klient-siden, eller noe annet innhold som krever at klienten modifiseres. Sponge-API-et vil for nå ikke støtte sending av modifikasjoner eller plugins til klienten av sikkerhetshensyn. Du kan imidlertid bruke Forge-API-et til klienter og lage Sponge-plugins til serveren. Det er til og med mulig å bruke Sponge på klienten, men det kreves fortsatt modifikasjoner for å gjøre en god del ting.

Jeg er en Bukkit-plugin-utvikler! Hvorfor kan ikke Sponge bruke Bukkit sitt API?

Bukkit sitt API inneholder kode som er lisensiert under GPL. Dette er en stor grunn til at Bukkit gikk under i september 2014. Ved å bevege oss frem med et nytt API lisensiert under MIT-lisensen, unngår vi noen av problemene som plagde Bukkit. Selv om dette ikke frigjør oss fra Mojang sin kontroll, siden deres kode er proprietær, har vi troen på at Mojang støtter modding og vil fortsette med det.

Vil jeg kunne aksessere serverens indre kode med mine plugins?

Man kan oppnå tilgang til serverens interne kode (kjent som «NMS» eller «net.minecraft.server» i CraftBukkit) ved å bruke MCP, som har deobfuskert et stort antall navn. Vær imidlertid klar over at å bruke serverens interne kode gjør det mulig at din plugin går i stykker - dette er ditt valg.

Se Implementation-dependent Plugins for en introduksjon til hvordan du kan bruke MCP i din plugin.