Bevezetés

Figyelem

This documentation refers to an outdated SpongeAPI version and is no longer actively maintained. While the code examples still work for that API version, the policies, guidelines, and some links may have changed. Please refer to the latest version of the documentation for those.

Mi az a Sponge?

A cél a Szivacs projekt célja, hogy hozzon létre egy plugin fejlesztés keretében a Minecraft. Szivacs létre egy globális közösség, valamint a nyílt forráskódú természet azt jelenti, hogy bárki részt vehet.

Szivacs jött létre, miután látta a hibák más projektek a Minecraft plugin fejlesztési közösség. Próbáljuk meg elkerülni, hogy ugyanazt a hibát, mint más projektek; így:

  • Szivacs rendkívül nyitott, projekt.

  • Szivacs licenc alatt az MIT licenc - egy rendkívül engedékeny, nyílt forráskódú licenc.

  • Teljesítmény prioritás.

A legtöbb plugin fejlett a Szivacs API kell dolgozni az egész több különböző változatai Minecraft, anélkül, hogy lehet frissíteni. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb, server tulajdonosok nem kell aggódnia, hogy a plugin kompatibilitási problémák.

A Sponge API mellett két másik projekt is van:

  1. SpongeForge, a coremod for Minecraft Forge, which is an existing Minecraft modding framework famous for spurring the Minecraft modding scene. Forge lacks a cross-version API, and this is where Sponge steps in. Sponge allows server owners to deploy Sponge plugins with ease, making server management easier.

  2. SpongeVanilla, a Sponge API önálló megvalósítása, amely a vanilla Minecraft szerveren tevékenykedik. (A SpongeVanilla korábban Gránit néven ismert, amíg a fejlesztő csapatok össze nem olvadtak).

A játékosok a szervereken futó SpongeForge vagy SpongeVanilla nem kell telepíteni minden kliens-oldali modok. Képesek arra, hogy csatlakozzon a szerver fut Szivacs segítségével a vanília Minecraft kliens által nyújtott Mojang.

A Szivacs API nem kötődik semmilyen platform. Ez azt jelenti, hogy a server tulajdonosok fut Szivacs plugins hivatalos végrehajtása a Szivacs API. Szivacs plugins működésével azonos, vagy megvalósítása következtében, hogy a közös funkció mixins.

Hol Tudom Letölteni A Szivacs?

A SpongeForge és a SpongeVanilla béta fejlesztései itt találhatók: Sponge letöltések

Ki van a Sponge mögött?

A projekt vezetői vér, gabizou és Zidane. Nagyon nyitva állunk a csapattal annak biztosítása érdekében, hogy a projektvezetők ne érjék el az “összes kulcsot“. Mindazonáltal ez a három ember végleges döntést hoz a projekt hatékony működésének biztosítására.

A személyzet teljes listája az alábbi címen található Személyzet.

Fejlesztők jól ismerik a Java-t, és sokan már évek óta dolgoznak az Minecraft-tal, és ismerik a mechanikusok be-és kimeneteit. Számos nagyon jó fejlesztő dolgozik a Sponge projekten, és szinte lehetetlen felsorolni őket!