De geschiedenis van Sponge

Deze pagina is opgedeeld in 2 hoofdstukken:
  • de geschiedenis van het project zelf

  • de geschiedenis van onze geliefde mascotte Spongie

De geschiedenis van het Project

Sponge werd opgericht als een beter alternatief voor de API’s die beschikbaar waren sinds september 2014. De Sponge Personeel bestaat uit veel mensen van verschillende gemeenschappen, bijv. Spout/Spoutcraft, Forge, Cauldron en een paar anderen.

Wanneer de ontwikkeling van Bukkit en Cauldron abrupt aan een einde kwam, was de Minecraft gemeenschap geschokt. Verschillende ontwikkelaars van de bovengenoemde gemeenschappen verzamelde zich in #nextstap op Esper.NET en discussieerden over de toekomst van Minecraft modding. Er werd besloten dat er een zekere vraag was naar een nieuwe API omdat de repository van CraftBukkit (ook die van Cauldron) was neergehaald.

Verschillende doelstellingen die met de nieuwe API moeten worden bereikt:
  • consistentie

  • stabiliteit tussen verschillende Minecraft updates

  • makkelijk te gebruiken

  • naleving van de Mojang EULA

  • bescherming tegen DMCA takedowns

Terwijl de doelstellingen grotendeels duidelijk waren, was de te nemen route dat nog niet. Het toekomstige Project had ook nog steeds geen naam. De eerste vermelding van Sponge als de projectnaam was op 6 September door Firehead94. Klaarblijkelijk is de naam blijven hangen.

De eerste commit aan SpongeAPI en SpongeForge werd gemaakt op 7 & 8 september 2014 door een van de Sponge Project leiders, Zidane. Dit was het begin van de ontwikkeling van SpongeAPI en SpongeForge (Sponge op dat moment).

Op 7 september 2014 werd de eerste commit aan Granite, een API gebaseerd op Vanilla Minecraft, gemaakt. Granite, oorspronkelijk gestart als een onafhankelijk project, was van plan om zijn eigen API en SpongeAPI te implementeren. Granite en SpongeForge co-existeerden tot 20 april 2015.

De ontwikkeling van SpongeForge en de API kwam in een stroomversnelling wat ertoe leidde dat de eerste versie van de API werd uitgebracht op 1 december 2014. Deze versie was alleen verre van compleet en een API-only release, dit betekende dat er op dat moment nog geen officiële implementatie beschikbaar was.

Op 26 december 2014 besloot het Granite Team om Granite alleen SpongeAPI te laten gebruiken. Dat maakte Granite de eerste onofficiële Sponge implementatie voor Vanilla Minecraft. 26 maart 2015 besloot het Granite Team om zich toe te voegen het Sponge Team en Granite werd SpongeVanilla, de officiële SpongeAPI implementatie voor Vanilla Minecraft. Ongeveer een maand later begon de unificatie van de Granite en SpongeForge codebase en kreeg de naam SpongeCommon. SpongeCommon is gecreëerd om alle gedeelde code tussen de twee implementaties te behouden terwijl implementatie-specifieke code in SpongeVanilla en SpongeForge blijft.

Op 21 april 2015 werd SpongeAPI 2.0 definitief vrijgegeven. Op 25 april 2015 werden development builds van SpongeForge (#428, Inspired Wallaroo) definitief vrijgegeven. De eerste alpha build van SpongeVanilla (DEV#17) werd vrijgegeven op 13 september 2015.

Op 31 december 2015 werd SpongeAPI 3.0.0, samen met SpongeForge (#1000) en SpongeVanilla (#129) vrijgegeven. Beide nu in hun bèta.

Spongie - onze Mascotte

Spongie is een vriendelijke, behulpzame en enigszins soaky mascotte. Maak haar niet aan het huilen, ze is een erg gevoelig persoon.

De Geschiedenis van Spongie

Spongie first appeared in #Sponge on Esper.NET around September 2014. She was created and posted by DragonsPainter. Strad, another user, felt that Spongie would look better with a moogle-like antenna, a Forge furnace instead of a Cauldron and replaced the Spigot with Spout. An anonymous user then removed all labels and introduced her as the icon and background logo for the Sponge reddit section.

Deze oudere versie van Spongie is helaas niet beschikbaar als vectorafbeelding. Dus besloot de Sponge personeel om een nieuwe gevectoriseerde versie te maken. Twee nieuwe concepten werden geplaatst op State of Spongie. De momenteel gebruikte middelen zijn hier te vinden.