Introductie

Wat is Sponge?

Het doel van het Sponge project is om een plugin ontwikkelingskader voor Minecraft: Java Edition te maken. Sponge wordt gemaakt door een wereldwijde gemeenschap en het open-source karakter betekent dat iedereen er aan kan deelnemen.

Sponge ontstond na het zien van de mislukkingen van andere projecten in de Minecraft plugin ontwikkelingsgemeenschap. We proberen te voorkomen dat we dezelfde fouten als andere projecten maken, dus:

  • Sponge is een super open project.

  • Sponge is gelicentieerd onder de MIT-licentie - een zeer tolerante open-source licentie.

  • Prestaties zijn een hoge prioriteit.

De meeste plugins ontwikkeld met SpongeAPI zouden met verschillende versies van Minecraft moeten kunnen werken zonder bijgewerkt te hoeven worden. Dit betekent dat server eigenaren zich over het algemeen geen zorgen hoeven te maken over incompatibiliteit met plugins.

We hebben nog twee andere projecten naast SpongeAPI:

  1. SpongeForge, een coremod voor Minecraft Forge, dat een beroemd Minecraft: Java Edition modding framework is. Forge beschikt echter niet over een cross-version API, dit is waar Sponge inspringt. Sponge laat server eigenaars Sponge plugins met gemak implementeren, wat het server beheer makkelijker maakt.

  2. SpongeVanilla, is een zelfstandige implementatie van de SpongeAPI, die bovenop de vanilla Minecraft Server werkt. (SpongeVanilla was voorheen bekend als Granite, totdat de ontwikkelteams samengevoegd werden).

Spelers op servers die SpongeForge of SpongeVanilla gebruiken hoeven zelf geen mods te installeren. Ze zijn in staat om met Sponge servers te verbinden met behulp van de vanilla Minecraft client aangeboden door Mojang.

SpongeAPI is niet gebonden aan een platform. Dit betekent dat server eigenaren Sponge plugins op elke officiële implementatie van SpongeAPI kunnen gebruiken. Sponge plugins zouden hetzelfde moeten werken op beide implementaties, dankzij de algemene functionaliteit van mixins.

Waar kan ik Sponge downloaden?

You can download SpongeForge and SpongeVanilla on our downloads page.

Wie zit er achter Sponge?

De projectleiders zijn blood, gabizou en Zidane. We proberen zo open mogelijk te blijven met het team om ervoor te zorgen dat de projectleiders niet alle touwtjes in de handen hebben. Desalniettemin nemen deze drie mensen de uiteindelijke beslissingen om de efficiënte werking van het project te garanderen.

Een volledige lijst van medewerkers is gelegen op Personeel.

Onze ontwikkelaars zijn goed vertrouwd met Java, velen van hen hebben jarenlang met Minecraft gewerkt en kennen dus de voor- en nadelen van de mechanica. Er zijn heel veel goede ontwikkelaars die werken aan het Sponge project en het zou bijna onmogelijk zijn om daar een lijst van te maken!