Introduksjon

Advarsel

This documentation refers to an outdated SpongeAPI version and is no longer actively maintained. While the code examples still work for that API version, the policies, guidelines, and some links may have changed. Please refer to the latest version of the documentation for those.

Hva er Sponge?

Formålet med Sponge-prosjektet er å lage et pluginutviklingsrammeverk til Minecraft. Sponge lages av et globalt fellesskap, og den åpne kildekoden gjør at hvem som helst kan delta.

Sponge ble laget etter at andre prosjekter i pluginutviklingsfellesskapet til Minecraft mislyktes. Vi prøver å unngå å gjøre de samme feilene som andre prosjekter, derfor:

  • Sponge er et ekstremt åpent prosjekt.

  • Sponge er lisensiert under MIT-lisensen - en ekstremt lite restriktiv lisens for åpen kildekode.

  • Ytelse er høyt prioritert.

De fleste plugins utviklet med Sponge-API-et bør fungere på tvers av flere forskjellige versjoner av Minecraft uten å måtte oppdateres. Dette betyr at server-eiere for det meste ikke trenger å bekymre seg for at plugins skal slutte å virke.

Vi har to andre prosjekter i tillegg til Sponge-API-et:

  1. SpongeForge, en kjernemodifikasjon til Minecraft Forge, som er et eksisterende Minecraft modifikasjons-rammeverk berømt for å oppløfte modifikasjon av Minecraft. Forge har ingen API for alle versjoner, og det er her Sponge trer inn. Sponge tillater server-eiere å lett distribuere Sponge moduler, noe som gjør det lettere å administrere servere.

  2. SpongeVanilla, en frittstående implementasjon av Sponge-API-et, som kjører på toppen av en standard Minecraft server. (SpongeVanilla var tidligere kjent som Granite, helt til utviklerne slo seg sammen).

Spillere på servere som kjører SpongeForge eller SpongeVanilla trenger ikke installere noen mods på klientsiden. De kan koble seg til servere som bruker Sponge med den vanlige Minecraft-klienten som tilbys av Mojang.

Sponge-API-et er ikke knyttet til noen plattform. Dette betyr at server-eiere kan kjøre Sponge-plugins på alle offisielle implementasjoner av Sponge-API-et. Sponge-plugins bør virke på samme måte på hvilken som helst implementasjon, takket være felles funksjoner.

Hvor kan jeg laste ned Sponge?

Betaversjoner av Spongeforge og SpongeVanilla kan du finne her: Sponge-nedlastinger

Hvem står bak Sponge?

Lederne av prosjektet er blood, gabizou og Zidane. Vi prøver å være veldig åpne med teamet for å sørge for at prosjektlederne ikke ender opp med å «holde alle nøklene». Når alt kommer til alt er det likevel disse tre som har siste ordet i beslutninger, for å sikre at prosjektet fortsetter å være effektivt.

En fullstendig liste over medarbeidere kan du finne i Ansatte.

Våre utviklere er godt kjente med Java, og mange av dem har jobbet med Minecraft i årevis og kjenner mekanismene dets som sine egne lommer. Svært mange veldig gode utviklere jobber på Sponge-prosjektet, og det ville vært nesten umulig å liste opp alle!