Gyakran Ismételt Kérdések

Mindenkinek

Mi a Sponge?

A Sponge egy sokoldalú Minecraft: Java Edition API. A Minecraft élményének gazdagítása révén lehetővé tette a pluginok létrehozását a Minecraft funkcionalitásához. Tudj meg többet a Sponge-ról itt: introduction`és a Sponge történetéről itt: :doc:`history

Mi szükséges ahhoz, hogy Szivacs?

Sponge (and Minecraft) needs the Java Runtime Environment to run properly. You will obviously need a computer to run the server on too, besides that nothing is required. Learn more about choosing and installing the correct Java version here: Installing Java

Hol kapom meg a Szivacs?

You can download SpongeForge and SpongeVanilla on our downloads page.

Mi Szivacs megvalósítások állnak rendelkezésre?

A Sponge Projekt jelenleg két megvalósítást fejleszt, amelyek mindegyike SpongeAPI-t használ:

  1. SpongeForge, a Minecraft Forge korabdefejezője, amely egy létező Minecraft: Java Edition modding keretrendszer, amely az Minecraft modding jelenetének előmozdításáról híres. A Forge-nak nincs keresztverseny API-ja, és itt van a Sponge lépcsője. A Sponge lehetővé teszi a kiszolgáló tulajdonosoknak, hogy könnyebben telepítsék a Sponge plugineket, megkönnyítve a kiszolgáló kezelését. (A SpongeForge korábban Sponge néven ismert, amíg át nem nevezték az összetévesztés elkerülése érdekében).

  2. SpongeVanilla, a SpongeAPI önálló megvalósítása, amely a vanilla Minecraft szerveren tevékenykedik. (A SpongeVanilla korábban Gránit néven ismert, amíg a fejlesztő csapatok össze nem olvadtak).

Az API rugalmassága miatt közösségi implementációk is léteztek:

  1. LanternServer, an open source and compatible Minecraft: Java Edition server that implements SpongeAPI. It does not rely on the vanilla codebase at all, allowing for it be more configurable, open, and performant. While still a work in progress, their project is quite promising and may one day be the choice for servers not looking to run Forge mods. You can find more information on their website as well as on GitHub.

Hol kapok Bővítmények Szivacs?

You can find plugins on our official plugin repository, called Ore.

Mi történt, hogy Bukkit?

A Bukkit projekt leállította a további fejlesztés, hogy az API-s szerver módosítás. Nem sokkal ezután az egyik hozzászóló, hogy Bukkit küldött egy DMCA eltávolítási észre, hogy hagyja abba a további megoszlása CraftBukkit. Volt belül a jogi igaz. Letöltések, valamint a forráskódot, CraftBukkit, illetve származékai (pl. Csap, Üst) már nincs nyilvánosan elérhető. Ha tudni akarod az okokat, miért ez az érintett Szivacs fejlesztési, vessen egy pillantást a történelem, oldal: :doki: a „történet”

Futtatható Bukkit Plugin?

Nem, és ennek a képességnek a lehetővé tétele nem célunk. A Sponge saját API-t (SpongeAPI) használ, míg a Bukkit a Bukkit API-t használja. Míg a harmadik felek felismerték a Bukkit API Sponge szivattyúval történő megvalósításának ötletét, az API-k tervezési különbségei miatt egyik ilyen projekt sem jött létre. Ha úgy gondolod, hogy egy szolgáltatás hiányzik a Sponge-ban, vagy nem találod a kiszolgáló által igényelt bővítményt, fontold meg a közzétételt a fórumokon, és valaki segíthet neked.

Szerver tulajdonosok számára

Én vagyok a Szerver Tulajdonos! Hogyan Váltás Szivacs Befolyásolja A Szerver?

For an existing Forge server, you will need to download SpongeForge and place it into the mods folder. The server can then be started like any other Forge server.

Nem Forge szerverek dönthet úgy, hogy használja SpongeVanilla helyett, a megvalósítás, amely nem támaszkodik Forge. Vannak útmutatók áttérés Bukkit és/vagy a Kanári máshol SpongeDocs. Érdemes megjegyezni, hogy sok plugin fejlesztők a Bukkit közösségi volna dobnom a tömeg mögött Szivacs, vagy azt tervezi, hogy a plugin áll rendelkezésre a Szivacs-alapú szerverek.

Világokat képes lesz arra, hogy portolták át. Ez a plugin fejlesztők átalakítási folyamatok, amelyek lehetővé teszik, hogy tartsa plugin adatokat, ha egyáltalán létezik. Néhány plugin fejlesztők nem lehet csinálni.

Egy kapcsolódó megjegyzésben nem támogatjuk a Sponge-ra szánt Bukkit pluginokat.

Hogyan Váltás Szivacs Befolyásolja a Játékosok A Szerveren?

Váltás Szivacs nem érinti a játékosok a szerveren. Ha (mint a szerver tulajdonosa) vándorolnak megfelelően, játékos képes lesz csatlakozni a szerverre, ugyanúgy, mint a tettek előtt vándoroltak Szivacs. Nem kell nekik az, hogy Forge telepített -, kivéve, ha a szerver fut Forge modok, természetesen.

Fejlesztők számára

Mit tehetek a Sponge-val?

Sponge provides a Plugin API. This means that you can create new content and gamemodes on the go. Have a look at our plugin pages to get a quick-start: Creating a Plugin

Mit nem tehetek a Sponge? / Sponge korlátozása?

Sponge can’t be used to create new blocks, textures, mobs on the client-side or any other content which would need client-side modifications. SpongeAPI won’t support sending mods or plugins to the client due to security concerns. However, you can make use of the ForgeAPI for clients and create Sponge plugins for the server-side. It is even possible to use Sponge on the client-side, but for several tasks mods are still required.

Én vagyok a Bukkit Plugin fejlesztő! Miért nem használhatja a Sponge-t a Bukkit API-jával?

Bukkit - API olyan kódot tartalmaz, a GPL licenc alatt. Ez egy nagy oka, hogy Bukkit találkoztam a pusztulását, 2014 szeptemberében; azáltal, hogy előre egy új API licenc alatt az MIT licenc, mi lehet elkerülni a problémákat, amelyek hullott Bukkit. Amíg ezt nem szabad minket a Mojang ellenőrzés, mint a kódot a saját, hanem az a meggyőződés, hogy a Mojang támogatja a modding lesz a jövőben is.

Képes Leszek-Hozzáférés a Szerver Belső az Én Plugin?

Hozzáférés a szerver belső (más néven „NMS” vagy „nettó.minecraft.szerver” CraftBukkit) révén MKP, amely egy nagy nevek száma, de a összezavarva. Azonban vegye figyelembe, hogy hozzáfér a szerver belső emeli a kockázatot, a plugin törés - ez a maga dolga.

See Implementation-dependent Plugins for an introduction about using MCP in your plugin.