Gyakran Ismételt Kérdések

Mindenkinek

Mi a Sponge?

Sponge is a versatile Minecraft: Java Edition API. It was made to enrich your Minecraft experience by enabling creation of plugins to add functionality to Minecraft. Read more about Sponge here: Bevezetés and about the history of Sponge here: A Sponge története

Mi szükséges ahhoz, hogy Szivacs?

Sponge (and Minecraft) needs the Java Runtime Environment to run properly. You will obviously need a computer to run the server on too, besides that nothing is required. Learn more about choosing and installing the correct Java version here: Installing Java

Hol kapom meg a Szivacs?

You can download SpongeForge and SpongeVanilla on our downloads page.

Mi Szivacs megvalósítások állnak rendelkezésre?

The Sponge Project currently develops two implementations which both use SpongeAPI:

  1. SpongeForge, a Minecraft Forge korabdefejezője, amely egy létező Minecraft: Java Edition modding keretrendszer, amely az Minecraft modding jelenetének előmozdításáról híres. A Forge-nak nincs keresztverseny API-ja, és itt van a Sponge lépcsője. A Sponge lehetővé teszi a kiszolgáló tulajdonosoknak, hogy könnyebben telepítsék a Sponge plugineket, megkönnyítve a kiszolgáló kezelését. (A SpongeForge korábban Sponge néven ismert, amíg át nem nevezték az összetévesztés elkerülése érdekében).
  2. SpongeVanilla, a stand-alone implementation of SpongeAPI, running on top of the vanilla Minecraft server. (SpongeVanilla was formerly known as Granite, until the development teams merged).

There have also been community implementations due to the flexibility of the API:

  1. LanternServer, an open source and compatible Minecraft: Java Edition server that implements SpongeAPI. It does not rely on the vanilla codebase at all, allowing for it be more configurable, open, and performant. While still a work in progress, their project is quite promising and may one day be the choice for servers not looking to run Forge mods. You can find their project on Github.

Hol kapok Bővítmények Szivacs?

You can find plugins on the SpongeForums as well as our almost complete, official plugin repository, called Ore.

Mi történt, hogy Bukkit?

A Bukkit projekt leállította a további fejlesztés, hogy az API-s szerver módosítás. Nem sokkal ezután az egyik hozzászóló, hogy Bukkit küldött egy DMCA eltávolítási észre, hogy hagyja abba a további megoszlása CraftBukkit. Volt belül a jogi igaz. Letöltések, valamint a forráskódot, CraftBukkit, illetve származékai (pl. Csap, Üst) már nincs nyilvánosan elérhető. Ha tudni akarod az okokat, miért ez az érintett Szivacs fejlesztési, vessen egy pillantást a történelem, oldal: :doki: a „történet”

Futtatható Bukkit Plugin?

No, and enabling this capability is not a goal of ours. Sponge is using its own API (SpongeAPI), while Bukkit is using the Bukkit API. While third parties explored the idea of implementing the Bukkit API on top of Sponge, due to the design differences of the APIs, none of these projects have come to fruition. If you think a feature is missing in Sponge or you cannot find a plugin your server needs, consider posting on the forums, and someone may be able to help you.

Szerver tulajdonosok számára

Én vagyok a Szerver Tulajdonos! Hogyan Váltás Szivacs Befolyásolja A Szerver?

Meglévő Forge szerver, akkor le kell töltenie a Szivacsot, majd helyezze be a mods mappa. A szerver ezután kezdődött, mint a többi Forge szerver.

Nem Forge szerverek dönthet úgy, hogy használja SpongeVanilla helyett, a megvalósítás, amely nem támaszkodik Forge. Vannak útmutatók áttérés Bukkit és/vagy a Kanári máshol SpongeDocs. Érdemes megjegyezni, hogy sok plugin fejlesztők a Bukkit közösségi volna dobnom a tömeg mögött Szivacs, vagy azt tervezi, hogy a plugin áll rendelkezésre a Szivacs-alapú szerverek.

Világokat képes lesz arra, hogy portolták át. Ez a plugin fejlesztők átalakítási folyamatok, amelyek lehetővé teszik, hogy tartsa plugin adatokat, ha egyáltalán létezik. Néhány plugin fejlesztők nem lehet csinálni.

On a related note, we will not be providing support for Bukkit plugins on Sponge.

Hogyan Váltás Szivacs Befolyásolja a Játékosok A Szerveren?

Váltás Szivacs nem érinti a játékosok a szerveren. Ha (mint a szerver tulajdonosa) vándorolnak megfelelően, játékos képes lesz csatlakozni a szerverre, ugyanúgy, mint a tettek előtt vándoroltak Szivacs. Nem kell nekik az, hogy Forge telepített -, kivéve, ha a szerver fut Forge modok, természetesen.

Fejlesztők számára

Mit tehetek a Sponge-val?

A Sponge Plugin API-t biztosít. Ez azt jelenti, hogy útközben új tartalmakat és játék módokat hozhat létre. Nézze meg a plugin oldalainkat, hogy megkapja a gyorsindítást: Creating a Plugin

Mit nem tehetek a Sponge? / Sponge korlátozása?

Sponge can’t be used to create new blocks, textures, mobs on the clientside or any other content which would need clientside modifications. SpongeAPI wont support sending mods or plugins to the client for now due to security concerns. However you can make use of the ForgeAPI for clients and create Sponge plugins for the serverside. It is even possible to use Sponge on the client-side, but for several tasks mods are still required.

Én vagyok a Bukkit Plugin fejlesztő! Miért nem használhatja a Sponge-t a Bukkit API-jával?

Bukkit - API olyan kódot tartalmaz, a GPL licenc alatt. Ez egy nagy oka, hogy Bukkit találkoztam a pusztulását, 2014 szeptemberében; azáltal, hogy előre egy új API licenc alatt az MIT licenc, mi lehet elkerülni a problémákat, amelyek hullott Bukkit. Amíg ezt nem szabad minket a Mojang ellenőrzés, mint a kódot a saját, hanem az a meggyőződés, hogy a Mojang támogatja a modding lesz a jövőben is.

Képes Leszek-Hozzáférés a Szerver Belső az Én Plugin?

Hozzáférés a szerver belső (más néven „NMS” vagy „nettó.minecraft.szerver” CraftBukkit) révén MKP, amely egy nagy nevek száma, de a összezavarva. Azonban vegye figyelembe, hogy hozzáfér a szerver belső emeli a kockázatot, a plugin törés - ez a maga dolga.

Lásd Implementation-dependent Plugins az MCP használatának bevezetéséről a beépülő modulban.